DEEMONZ guidar dig rätt. Välj rätt grepplinda till din innebandyklubba.
DEEMONZ guidar dig rätt

Välj rätt grepplinda till din innebandyklubba

Att välja grepplinda är en fråga om förmågan att absorbera svett, behålla klibbighet samt dess hållbarhet. Materialet som används för att ge bästa innebandygrepp kallas polyuretan eller PU. De olika materialen kan vara av olika struktur och kvalitet för specifik hållbarhet och absorption samt tjocklek för olika spelkänsla och vikt.

Mikrofibern kan vara bearbetad med integrerad klibbighet eller med en efterbehandling som läggs på ytan. Fördelen med en integrerad behandling är att den i regel ger längre hållbarhet. Längd och bredd påverkar hur långt ned på skaftet man kan linda grepplindan. Så kallad wrap-edge hjälper till att överlappa grepplindan rätt och säkerställa maximal längd.

Med INZANE får du ett grepp som håller över tid och vår målsättning är att kunderna ska värdera INZANE som marknadens bästa grepplinda för innebandy. INZANE har integrerad klibbighet som effektivt absorberar svett samt maximerar spelbarhet och prestanda.

MATERIALET I GREPPLINDAN

Grepplindor är en vetenskap för sig och på samma sätt som man kan använda olika kolfibermaterial så kan man använda olika kvalitet på greppet. Vanligast är att man använder polyuretan, en mikrofiber, som bearbetas med olika material för att skapa olika grader av klibbighet eller ”tacky level” som man säger på engelska. Klibbigheten kan vara ”inbyggd” i mikrofibern alternativt kan den appliceras ovanpå.

Generellt ger den inbyggda klibbigheten en längre hållbarhet. Till mikrofibern adderas olika tjocklek av undermaterial samt klister för att fästa mot innebandyklubban. Beroende på det underliggande materialets tjocklek och konstruktion så adderas också mer eller mindre vikt till innebandyklubban. De allra lättaste innebandyklubborna har minimerat mängden material i syfte att få till en så lätt innebandyklubba som möjligt. Vad som är bra eller bäst i det sammanhanget är inte så noga utrett, utan rådet är att känna och testa innebandyklubban ordentligt och se om den fungerar just för dig.

Videoguide

SÅ HÄR LINDAR DU EN GREPPLINDA

Den här videon är specifikt producerad för att hjälpa dig som ska ersätta din gamla innebandy-grepplinda med INZANE eller D ZERO. Följ bara instruktionerna och kom ihåg att alltid hålla greppet sträckt för bästa slutresultat. När INZANE grepplindan är korrekt monterad får du en oöverträffad spelbarhet och överlägsen prestanda.

Tänk på vid byte att en annan grepplinda än den fabriksmonterade kan förändra innebandyklubbans balans.

Att välja grepplinda är en fråga om förmågan att absorbera svett, behålla klibbighet samt dess hållbarhet. Alla våra grepplindor är tillverkade i absorberande mikrofiber med integrerad klibbighet för långvarig hållbarhet och maximerad spelbarhet.
Spela

Den här videon är specifikt producerad för att hjälpa dig som ska ersätta din gamla innebandy grepplinda med en ny grepplinda från DEEMONZ. Följ bara instruktionerna och kom ihåg att alltid hålla greppet sträckt för bästa slutresultat. När grepplindan från DEEMONZ är korrekt monterad får du en oöverträffad spelbarhet och överlägsen prestanda.

OM DU FÖREDRAR ATT LÄSA

SÅ HÄR LINDAR DU EN GREPPLINDA

1. Ta bort gammal tejp och grepplinda

2. Var noga med att ta bort allt gammalt material

3. Packa upp den nya DEEMONZ INZANE grepplindan

4. Börja 1–2 mm ned eller som du föredrar

5. Säkerställ att diagonalen är vänd uppåt

6. Placera tummen över grepplindan

7. Sträck grepplindan hårt

8. Börja linda

9. När första varvet är lindat, börja linda nedåt

10. Linda hela längden

11. Var noga med att hålla grepplindan sträckt

12. Klipp grepplindan vid avsedd längd

13. Applicera tejp

14. Så här lindar du DEEMONZ INZANE

15. Vi önskar dig all lycka med din nya DEEMONZ INZANE innebandy grepplinda

For instructions in English, please click here