En del av Thailands uppladdning inför World Games var VM-kvalet i Singapore. Thailand gick obesegrade i sin grupp och vann därmed gruppen och kvalade sig in direkt till VM. Se nedan för Nicks kommentarer kring matcherna i kvalet.

Thailand - Nya Zeeland 31 maj 

Perfekt till morgonkaffet drog VM-kvalet igång mot Nya Zeeland i första matchen. En match som var avgjord efter 5 minuter kändes det som. Nya Zeeland är ett trevligt lag att möta, väldigt vänliga. Vi hade väldigt bra koll på matchen och kunde spela avslappnat vilket kunde välta över till nonchalans på banan där man kanske vill för mycket. Men det är första matchen i kvalet och i ärlighetens namn en bra uppvärmning inför vad som komma skall. 

Imorgon väntar Malaysia som förlorade mot Singapore med 8-2. Jag skulle gissa på att matchbilden blir detsamma som mot Nya Zeeland där vi äger mycket boll och ställer frågan snabbt till Malaysia hur mycket de egentligen vill vinna matchen mot oss. Den som är vaken får se, matchstart 1 juni 07.30.

Thailand - Malaysia 1 juni

Match 2 i gruppspelet mot Malaysia väntade. En match som Malaysia startade mycket bättre än oss. Mer intensiva och beslutsamma gjorde att första minuterna var darriga. Det tog ett tag innan vi kom in i matchen, men när vi väl steppade upp vårt game blev det ännu en kassaskåpsäker vinst. Imorgon väntar gruppfinal mot Singapore. Vinnaren får en direktplats till VM i Schweiz senare i vinter medan förloraren spelar play off mot den andra gruppens 3a.

Självklart vill vi ta vara på chansen och inte riskera en play off match så därför blir matchen mot Singapore väldigt viktigt. Men Singapore har som oss vunnit 2 matcher så det kommer bli en spännande batalj, må bästa laget vinna!

Matchstart 12.30 svensk tid och länk hittar man på @chusakn

Lämna kommentar