Med Chusak Nick Narkprasert, 

Landslagsspelare i innebandy för Thailand samt DEEMONZ SQUAD member

Välkommen att följa Nick och det thailändska landslagets resa genom VM-kvalet i Singapore den 31 maj till 4 juni och The World Games i Birmingham, USA den 7 till 17 juli 2022. Vi önskar all lycka och framgång till Nick och hans landslagspolare. 

Har du frågor till Nick är du varmt välkommen att maila oss på hello@deemonz.com så försöker vi ordna så att Nick svarar på dessa. 

 

Vem är Chusak?
Chusak Narkprasert, 29, är född och uppvuxen i västra Stockholm. Föräldrarnas historia sammanflätades i Sverige i början av 90-talet efter att ha flyttat från Thailand. 

Sverige vs. Thailand?
Otroligt kul och spännande att stå på samma scen som Sverige och andra länder som deltar i World Games, allt utom en storvinst för Sverige hade varit ett praktfiasko för dem. Får se om de kan leva upp till allas förväntningar.

Hur blev du intresserad av innebandy?
Älskade hockey när jag va liten. Det var dock lite för dyrt för vår familj och när en klasskompis pappa startade ett innebandylag så var det en no brainer att testa, sedan den dagen var jag fast, det var 24 år sedan. 

Hur har du tagit dig dit du är idag?
Tack vare en tränare som trott på mig, Kenneth Koh, som är Thailands förbundskapten, har givit mig stort förtroende sedan dag ett i landslaget. Innan dess havererade jag i lägre divisioner och hade kul där, det gav mig kanske ett slags självförtroende som fick mig att blomma ut på landslagsnivå. 

Vad är dina fördelar som spelare?
Min spelförståelse är min starkaste sida som spelare. I en trygg miljö kan mina ledaregenskaper även visa sig.

Vad är dina nackdelar som spelare?
Jag låter mina motståndare utforska själv vad mina svagheter är, ingenting jag frivilligt vill ge ut.

Vad är dina mål?
Vara en förebild för de yngre spelarna i landslaget. Kan jag inspirera någon innebandyspelare så är jag mer än nöjd!

Var ser du innebandyn är om 10 år?
Innebandyn är en sport som måste hitta rätt väg att gå igen. Visst att sporten utvecklas men tempot har avtagit. Asiatiska landslag är på väg framåt i utvecklingen vilket glädjer mig otroligt mycket dock! 

Vad är dina 3 tips till alla kids som vill bli bäst i innebandy?
Va en bra förebild för dina lagkamrater och vara din egna idol. Man kan ta inspiration från andra men hitta din egna spelstil som gör dig framgångsrik. Hitta nya sätt att motivera din innebandyträning. Du ska tycka det är kul!

Vad är dina 3 tips för att bli landslagsspelare?
Bli den bästa versionen av dig själv som spelare. Tro på dig själv och träna på dina styrkor. Ha en dröm från ung ålder att vilja representera ditt land. När jag var liten gick jag till sängs med tankarna och förhoppningarna om att Thailand ska skapa ett landslag och att vara en del av det.  

Berätta lite om resan till och under VM-kvalet (se kommentarer från VM-kvalet i Singapore längre ned)
Lägret startade 21 maj i Uppsala med en träningsmatch mot Filippinerna. Matchen slutade 8-1 till Thailand vilket gav en bra känsla inför avresa mot VM-kvalet. Truppen i Uppsala kompletterades med spelare bosatta i Thailand när laget samlades två timmar från Bangkok i några dagar. Lägret handlade om att bli vana med värmen och gå igenom taktiska detaljer.

Vad händer sen, ni åker till The World Games?
Efter kvalet blir det ett uppehåll på ca 2 veckor i Sverige innan vi samlas igen på midsommarhelgen i Sverige. I lite över en vecka kommer lägret att vara innan avresa mot USA och World Games. Schweiz, Sverige och Lettland står för motståndet i gruppspelet.

 

 

Följ @Chusakn på Instagram