Richard har spelat innebandy sen tidigt 80-tal och hoppas han kan spela många år till. Efter flytt till Colorado Springs 1998 så har det alltid funnits tankar på att starta upp innebandy. 2007 så startade han och hans bror Jonas Colorado Springs Floorball med målet att utveckla sporten lokalt. Sedan dess har det var upp och nergång med aktiviteter, men de senaste fem åren har dom haft en stadig grupp med högt deltagande.

- Vi har innebandy för barn och vuxna flera gånger varje vecka. Dessutom så har vi fått i gång innebandy lokalt i några skolor säger Richard.

Innebandyn i USA är fortfarande i ett tidigt stadium, men fler och fler grupper dyker upp runt om i landet. Varje år organiseras flera stora turneringar där lag från hela landet möts. Turneringarna är mycket mer än själva matcherna. Det är en chans för alla deltagare att träffa innebandyvänner och dela erfarenheter som byggts runt denna underbara sport.

Golden Gate Cup i San José är en av de större innebandy-turneringarna i USA

Årets upplaga har 11 lag från USA och Kanada. Richards lokala grupp bidrar med spelare till tre av lagen. Förutom det egna laget, Team Colorado, så har dom även spelare som ska spela med ett U19 utvecklingslag för amerikanska herrlandslaget och med ett utvecklingslag för det amerikanska damlandslaget. Team Colorado, består mestadels av lokala spelare. Det är fortfarande en vanlig förekomst att lag lånar in spelare utifrån för att få tillräckligt till en laguppställning i de nationella turneringarna. In- och utlån av spelare mellan mindre lag som bildar ett större bidrar till att stärka banden och samarbetet mellan klubbarna.

Richard Hedlind spelar innebandy i Colorado Springs men är uppvuxen i bästa innebandystaden Falun

Humöret på sista träningen är på topp. Richards lag ser ut att få en bra turnering. Baserat på tidigare turneringsresultat så är de placerade i B-gruppen. Både A- och B-gruppen spelar först round robin under lördagen och sen möts lag från båda grupperna i ett slutspel på söndagen.

- Vi ser en start i B-gruppen som positivt för att det ger oss en chans att spela ihop oss innan det är dags för de viktiga matcherna i slutspelet. Jag ser fram emot en helg full av innebandy och chansen att spela mot de bästa lagen i landet samt att träffa vänner från runt om USA avslutar Richard.

Lycka till eller Good Luck önskar vi från Sverige och det svenska teamet bakom DEEMONZ.

Fotnot: Golden Gate Cup spelas den 2–4 december. Cupen spelas i Silver Creek Sportsplex i San Jose och samlar hela USA:s innebandyelit. Fredagen den 2 december ordnas en summit för innebandy i syfte att hjälpa till att samla idéer och krafter som finns tillgängliga för att hjälpa till att växa innebandy i USA.

Länkar för ytterligare läsning:

https://www.usafloorball.org/

https://www.instagram.com/goldengatecup/